onsdag 17 juni 2020

Hodgkins suger

Idag har vi tillbringat dagen i Uppsala igen. Tomas har Hodgkins sjukdom som är en cancer i lymfan. Det vill säga den kan sätta sig överallt i kroppen som metastaser. De flesta blir friska av sjukdomen efter tuffa behandlingar.
Innan behandling så måste alla organ i kroppen undersökas. Idag har ultraljud gjorts på hjärtat som var helt friskt, även lungorna var friska. Det tredje stället på Ackis togs blodprover, allt ser bra ut, frisk i övrigt alltså. Bara den förbannade Hodgkins som suger.
Tre olika mediciner måste ätas före, under och efter behandlingen.
Nästa vecka väntas en tuff behandling. Först sätter de in en picc- line, en tunn kateter från halsen och ner i levern. Den ska sen cellgifterna gå igenom. Efter det så startar cellgifterna i tre dagar och så uppehåll några dagar för en dags behandling till. Mellan det får vi åka in för olika undersökningar. Utvärdering av behandlingen och sen hoppas vi att det ska räcka. Annars gör de samma behandling igen. Har vi otur så kan det behövas 4- 6 sådana behandlingar. Under den här tiden bör Tomas träffa så få människor som möjligt eftersom han blir otroligt infektionskänslig. Han är ju dessutom i högriskgrupp nu för covid fucking 19.
Det kommer att bli tufft, mest för Tomas, jag kan ju bara stå bredvid, skjutsa till Uppsala och göra det jag kan. Livet har åter sparkat en i arselet, men vi är ju stålmannen och Lois Lane. Vi klarar allt. Var rädda om varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar