måndag 21 december 2009

Kristendom..Att tro på gud ?..

För mig bygger den kristna tron helt på förlåtelse...genomgående måste det vara förlåtelse som är det viktigaste..eller.. om vi kan förlåta oss själva och alla andra..då har vi fått en inre frid..en stillhet.Vi har fått försoning.
För mig finns gud i oss alla...så egentligen är det viktigaste av allt att tro på sig själv.. att söka gud i en kyrka är för mig främmande..att söka det ena efter det andra för att bli lyckliga?? varför?? vi har allt inom oss redan när vi föds..sök i dig själv..du har redan alla svaren..alla barn har det inom sig..de vuxna dömer ut det som "fantasier"
Varför söka i healing, stenar, kyrkan, livets ord...allt vad det nu är...leta inte det finns inom dig...Om vi bara tar emot och är ödmjuka inför livet så finns det där. Det finns som glädje och tröst...det finns som styrka för att orka gå vidare..hur många gånger än livet spöar skiten ur dig så orkar du..jag vet...för jag har funnit styrkan inom mig..jag är oerhört tacksam inför livet och allt fint det har att ge..det är så lätt att misströsta för det vi INTE har istället för att vara tacksamma för det vi HAR.. Jag klarar allt...jag kan göra allt jag vill..jag har underbara barn och barnbarn, jag har Isabell, jag har Sanna och Alexandra,vänner som alltid står kvar, musiken, orden,naturen inpå huset, solen som vaknar varje morgon, jag har livet...i all dess skröplighet..men ändå helt underbart..
Visst misströstar jag och gråter, förbannar och skriker men jag är stark i min egen tro på mig själv..Min gud finns i mig...Jag är bäst för mig själv..jag söker inte jag bara finns..här och nu.

2 kommentarer: